21 November.

Åh att det ska vara så himlans svårt att komma igång med skoljobb. Jag tror det är namnet, det ligger nåt ångestladdat i det där med "hemstudier". Ungefär som att diska, tar ju egentligen ingen tid bara själva ordet gör att jag gör allt för att typiskt nog inte hinna med disken...
Men det finns nog nån sorts fördelningen, alltså som en stege i jobbiga/tråkiga saker att göra. För nu har jag både städat, gått ut med återvinning/soporna OCH diskat. Men ännu inte kommit igång med den där himla problemformuleringen...
Börjar även känna mig lite stressad eftersom jag borde börja med projektplanen också.
Alltså den där projektplanen, som jag tänkte bara skulle vara en plan över hur man har tänkt sig c-uppsatsen, ja jag tänkte mig 5 sidor kanske..max. Men fan heller, allt ska krånglas till, så den ska vara på 13 sidor!
ojoj, stackars mig...Borde nog bröja leta lite artiklar snart.
Har iaf ganska bra koll på vad jag vill skriva om, får se på tisdag när jag ska träffa min handledare om syftet blir accepterat..hoppas det.

Skulle iväg och slipa mina skridskor idag, så hade jag gått hela den långa promenaden till stan så hade Nisse som skulle gära detta stängt! ååh, just my luck....
Köpte lite clementiner och marabou apelsinkrokant på hemvägen som tröst. Bra till mitt c-vitamin förråd ;)


Sjukt goda frukter.

Annars har jag mest myst med Mysan i soffan. Så jävla go katt. Brukar ofta somna i min famn, eller sova på min arm hela natten. Mina bästaste små vänner, Kiara och Myspys, älskar dom så.

Much to cry about?

Edith - Much to cry about.
Till dig.



schysstapuckar...

Blä. kändes helskumt att vara tillbaka i skolan, var så sjuk längesen. Tur vi bara var där i knappa 3 timmar :)
Vi gick igenom kursen, kommande tenta och hur c-uppsatsen sen kommer bli. Känns så stort allting..hur ska detta gå?
Fattar ingenting av dom såkallade delmomenten heller, lixom vad det är tänkt att vi ska göra innan själva uppsatsen.
Suck. Förstår inte att skolan jämt ska krångla till allting!
Men det brukar ju förstås alltid kännas sjukt rörigt första dagarna.

Ja sen kände jag att vi måste reda ut vårat dilemma om att vi inte får vara 3 stycken som skriver tillsammans. Vi hade ju lixom planerat det så, och allt var frid och fröjd tills vi fick veta att man bara fick skriva två och två!
Vi var och pratade med huvudläraren men fick blankt nej, så det var bara att börja tänka om. Men ingen ville skriva ensam eftersom det blir dubbla jobbet PLUS att man inte har nån att reflektera artiklar och tillvägagångs sätt med. För att inte prata om hur sjukt isolerad man blir...
Jag hade iaf först för väldans längsen bestämt att jag skulle skriva med en tjej, sen så utökades denna grupp då till tre personer.
Vi visste ju inte då att man bara fick vara två så vi har faktiskt inte tänkt på detta alls förrens för ett par veckor sedan. Men då idag tyckte jag att vi faktiskt fick komma till skott och bestämma nåt. Ingen ville ju såra nån eller så, men vafan vi stod typ i 10 minuter och ingen sa nåt så jag kände att jag nog måste dra igång diskussionen.
Jag fick tillslut fråga dom rakt ut hur dom ville göra och då kröp det väl lite fram att dom skrivit med varann förut och det funkade bra då... men jag fick lixom släpa ut resten av orden. Att dom helst ville skriva med varann.
Jaha, rejäla lågstadietakter att först bestämma en sak och sen inte ens våga berätta att man inte vill så längre...ojwoj vart är världen på väg?
Ja så nu ska jag skriva ensam. Visst finns väl andra också men känner bara att nu får det vara nog. Går säkert bra att skriva ensam också.
Kanske t.o.m kan vara rätt skönt, kan man ju disponera sin tid som man vill lixom.
Men det känns jävligt jobbigt just nu speciellt när alla säger att man ska försöka vara två för allt blir så svårt annars....
Men nu är det som det är, schysst nog, men det måste gå.

Måste ju erkänna att jag blev rejält sårad, eller ledsen, kanske mycket också för det känns så jobbigt att vara ensam. Sitta ensam på opponeringen och så...men det måste gå. Jag får väl tuffa till mig lite ;)
Nåväl, efter att ha gråtit ur mig lite i en ny renbäddad säng som Patrik fixat medans jag var i skolan *snäll* och med lite löften om hjälp/stöd och en och annan kram så kändes det lite bättre. Vi åkte ut och köpte pepparkakor och glögg och saffransbullar och mumsade på istället. Lite Mario gjorde också susen :p
Nej nu får man ta nya tag och komma på att det faktiskt säkerligen går bra att skriva själv också.
Ska bara komma på ett ämne... integritet ligger högt på listan.


Helg...

Äntligen var kursen över och examinationen i läkemedelshantering i torsdags gick superduper :) Så tjejorna och jag tyckte vi gjort oss välförtjänt av lite mysighet.
Sagt och gjort, på lördan träffades vi hos Ida och åt tacos och MÄNGDER med popcorn.
Jag fixade godaste solero drinkarna och provade ett nytt vin. comic nåt, helt okey men lite för bubbligt för min smak...
Håller mig nog till kära thechera eller afrikans fot i fortsättningen.., jag är lixom så tråkig att jag gärna håller mig till de kända godigheterna. Är nog därför jag typ äter hawaii-pizza 96% av gångerna. (Bara när Patrik tvingar mig att prova nåt jobbigt som inbakad eller nåt med kött på som det blir nån sorts jobbig variation....sucksuck,)
Men varför ändra ett vinnande koncept?!
Nåja vad iaf grymt mysigt att bara sitta och snacka hela kvällen :) Mycket funderingar om framtiden också, kommer bli sjukt spännande att se vart alla tar vägen sen...

Idag var ju fars dag så jag och syrran skulle till pappsen och laga middag och uppvakta. Hon kom till mig först och vi gjorde världens finaste hemmagjorda presentkort med glitter och pärlor och allt vackert. Tyvärr tyckte varken Emma eller Patrik att det blev nå fint. Himla mesar. Vart ju skitsnyggt! :D
Pappa blev iaf glad över presentkortet som var på en middag på valfri resaturang, när syster nr 3 kommit till stan, asså runt jul då. Så då ska vi gå ut alla 4, mysigt :)
Middan var bra såklart eftersom det var jag som gjort den :p Men fördrinken stod mamma för och den var också superb! hehe. Glassen ville aldrig frysa till i pappas glassmaskin så det fick "tyvärr" bli lite tårta istället, inte mig emot.

Ja, får ni slut på fantasin under drinkkvällen så kommer här lite tips:

Solerodrinken:
4cl licor 43
2cl grädde
is
Shaka loss i shakern, gärna till nån höftrullarvänlig låt.
Häll i höga glas och fyll på med apelsinjuice, MUMSA!

Mammas lennart drink:
4cl Päronkonjak
lite lime
Fruktsoda

Huga imorrn börjar nya kursen, teori och metod där man ska börja med c-uppsatsen.
Jag, emma och ida som inte ens löst hur vi ska göra med den... Vi hade lixom tänkt skriva ihop alla tre men det får man vist inte, så nu vet vi inte hur vi ska göra...
Jag var iaf i fredags och inhandlade en ny bärbar dator *älskar* så det är väl bara att börja skriva nu oavsett hur det blir...känns lite drygt förstås.
Men också helt sjukt, c-uppsatsen kändes ju som evighetsmil långt bort men nu är den här.
8 månader tills man förväntas vara klar syrra. iiiiiii. scary.


...

Cause it never began for us

It will never end for us

Potatismuffinsen! :)

Receptet är taget ur icas mumsiga husmansbok, så har ni den äre sidan 145.
Annars, enjoy:

Poatismuffins


För 4 pers

3 ägg

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

5 potatisar

1msk potatismjöl

salt, vitpeppar


  1. Sätt ugnen på 200C
  2. Vispa äggen. Skala och riv löken och pressa vitlöken. Blanda alltihopa med äggen och krydda med salt och peppar.
  3. Skala och riv potatisen fint. Pressa ur vätskan och blanda med potatismjölet i äggsmeten.
  4. Hä ner smeten i 8 smorda muffinsformar (asså sån här plåt ni vet, men det är lättare att få ut dom om man först sätter dom i pappersmuffinsformar och sen i plåten. Även lättare för diskaren sen efteråt.)

Dekora med mumsiga körsbärstomater. Man kan ha på dom innan man sätter in muffinsen i ugnen så blir tomaterna ugnsbakade. Perfekt!


Lördag 1/11

Hade bestämt med systeryster sen några dar tillbaka att vi skulle överraska mamma och pappa med en middag.
Så planen var att hon skulle vara hos dom och sy litegrann och sen skulle dom följa med hem till henne för att fira hennes namnsdag och kolla lite på allt nytt och fint hon gjort på sitt loft.
Jag skulle handla alla sakerna till middan och ta bussen till henne och sen när hon kom hem skulle vi tillsammans göra middagen.

Jag kom till henne lite tidigare så jag tänkte att jag lika gärna kunde börja.
Började med det viktigaste, alltså efterrätten, gjorde suuuuupergod chokladpaj med kolasås i mitten :)
När den var klar tänkte jag att jag får väl fortsätta då så kommer dom väl snart, så jag gjorde iordning potatismuffinsen och när även dom var klara hade någon emmut ännu inte dykt upp!
Klockan var då närmare 17.30 och vi skulle ses halv fem, då ringde hon, pappa var och veckohandlade! (oh my god, sånt som kan ta sån tid...)
Nåja, en stund senare kom dom. Jag stod gömd i hennes kök och mamma och pappa gick runt och kollade in allt nytt hon fixat. Sen ställer sig mamma rakt mot mig och jag tänker "nu kommer det, nu blir hon överraskad" men hon säger ingenting!
Emma bara "Men hallå, Seeeeer du inte?!"
Mamma. "vaddå?"
Jag: Haaaaallåååååååå, det är lixom jag!
mamma: "Men guuuuuuuuuuuuuuuud oj..haha....det är ju du!" "Visste du att hon var här Emma?"
Jag: "Vi ska göra middag åt er"
Mamma: "nej vi ska äta sen vi skulle bara kolla på loftet"
Emma: "Vi ska göra middag åt er!"
Pappa: "Men ni kan då konsten att överraska, vad roligt!"
Mamma "Hur lämnade vi allt hemma??" (lampor etc.)
Pappa: "Det klarar sig"
Mamma: "Men vad roligt!, vilken överraskning, hehe"

Så när alla frågetecken var utredda stekte emma fläskfilén och jag gjorde svampsåsen.
Vi dukade med silverbesticken och allt blev superlyckat! :) Potatismuffinsen är verkligen att rekommendera!
Blev jag av med lite alfagroddar också eftersom att dom höll på gro mig ur huset här hemma! :o

Roligt med överraskningar! Jag älskar verkligen överraskningar!! Inte bara såna där till jul och födelsedagar utan såna mer oväntade.
Älskar när jag kommit på nån skojig överraskning att filura på och lixom ligger i sängen innan sovning och funderar hur jag ska göra på bästa sätt. Egentligen behöver det ju inte vara nåt speciellt utan kanske bara en mystisk picknick i det fria, eller att komma hem till ett hus fyllt av lappar ;)

RSS 2.0